Ata Karakılçık Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak elde edilen karakılçık buğdayının taş değirmende öğütülmesi ile elde edilmektedir. Karakılçık buğdayı adını başaklarındaki karakılçıklarından almış, atalarımızdan kalan en eski tohumlardandır.
Esmer ve sert olan karakılçık buğdayının unu düşük seviyede glüten içermektedir. Lezzeti ve besleyici değerleri ile ön plana çıkan karakılçık buğday ununun aynı zamanda sindirimi de kolaydır. Lif içeriği yüksek olup glisemik indeksi düşüktür. Diyabet ve insülin direncinde tercih edilebilir. Potasyum ve fosfordan zengindir. 100 gr karakılçık ununda 12 gram protein bulunur. Kepeklidir, daha geç pişen ve çabuk bayatlamayan, aynı zamanda kolay kabarmayan bir yapısı vardır. İsterseniz tam buğday unu gibi diğer unlarla karışım yapabilirsiniz.
Ata Seri, sadece atalık tohumların buğdaylarından elde edilen unlardır. Bu gruptaki unların elde edildiği buğdayların genetiği bozulmamış ve değiştirilmemiştir. Tohumların üretilmesinde ilaç, gübre vs. kullanılmamıştır. En nadide elde edilen un grubudur. Unlar içerisinde katkı ve koruyucu yoktur.
Ata Karakılçık Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak elde edilen karakılçık buğdayının taş değirmende öğütülmesi ile elde edilmektedir. Karakılçık buğdayı adını başaklarındaki kara kılçıklarından almış, atalarımızdan kalan en eski tohumlardandır.
Nasıl kullanalım?
İçindekiler: Karakılçık Buğday Unu
Alerjen Etkisi: Glüten içerir.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.